Västkuststiftelsens Vandringar

Västkuststiftelsens Vandringar


Vandringar för Västkuststiftelsen sker i naturreservat i Västra Götalands regionen och betalas av dem så deltagandet är i regel gratis för vandraren. I regel behövs heller ingen föranmälan. Jag håller i en bråkdel av alla vandringar som Västkuststiftelsen anordnar varje säsong. För att se alla vandringar som arrangeras gå till: http://vastkuststiftelsen.se/guidningar/

Mina vandringar för Västkuststifelsen är:

Min säsong för vandringar i naturreservaten 2020 är april-september.

  • Söndagen den 19 april kl 10:00-14:00 Ranneberget, Mellerud; Blåsippornas förlovade rike. En vandring för den nyfikne och vetgirige! Vandringen går i lugnt tempo. Alla oavsett naturvana hälsas hjärtligt välkomna! Läs mer genom att klicka på knappen ”Mina vandringar för Västkuststiftelsen” ovan.
  • Söndagen den 26 april kl 10:00-14:00 Svarvaretorpet och Mörttjärn på Kroppefjäll Dals Rostock, Mellerud; Fantastiska skapelser skapat dels av naturen själv och dels i samarbete mellan människa och naturen! Vandringen går i lugnt tempo. Alla oavsett naturvana hälsas hjärtligt välkomna! Läs mer genom att klicka på knappen ”Mina vandringar för Västkuststiftelsen” ovan.
  • Söndagen den 17 maj kl 10:00-15:00 Yttre Bodane, Åmål; Till fots i Vänerskärgården! Här gör spänger och broar det möjligt att ta sej ut på öar och skär i Vänern. Vandringen går i lugnt tempo. Alla oavsett naturvana hälsas hjärtligt välkomna! Läs mer genom att klicka på knappen ”Mina vandringar för Västkuststiftelsen” ovan.
  • Söndagen den 24 maj kl 11:00-14:00 Rangnerudsjöns branter, Färgelanda; Den blommande branten! På Kroppefjälls randområden är växtligheten i sluttningarna rika, så även här. Detta är en vandring för den vetgirige. Vill du lära lite om geologi, växter och fåglar så passa på. Deltagarna får bestämma vägen efter sina intressen denna vandring. Vandringen går i lugnt tempo. Alla oavsett naturvana hälsas hjärtligt välkomna! Läs mer genom att klicka på knappen ”Mina vandringar för Västkuststiftelsen” ovan.
  • Söndagen den 31 maj kl 10:00-14:00 Forsbo, Mellerud; Geologi, blommor och mycket mera! I detta relativ nya naturreservat finns de flesta av Dalslands (och Sveriges) naturtyper representerade. På ett enkelt och lekfullt sätt berättar guiden om det vi ser under vandringen. Vandringen går i lugnt tempo. Alla oavsett naturvana hälsas hjärtligt välkomna! Läs mer genom att klicka på knappen ”Mina vandringar för Västkuststiftelsen” ovan.
  • Söndagen den 13 september kl 11:00-14:00 Hindalebyns mfl gravfält, Dals Ed; En tidsresa till Vikingatiden! Här gör vi en resa bakåt i tiden och tittar på hur liv och död tedde sej för mer än tusen år sedan, under sen järnåldern som i Sverige oftast benämns som vikingatiden. Vandringen går i lugnt tempo. Alla oavsett naturvana hälsas hjärtligt välkomna! Läs mer genom att klicka på knappen ”Mina vandringar för Västkuststiftelsen” ovan.

Allt deltagande sker på egen risk.

En svettig vandrargrupp på Sörknatten efter fikat och just innan vi ska börja gå tillbaka.