Skogens väsen

Skogens väsen promenad

För att se aktuell Corona-info, se på startsidan vad som gäller just för tillfället. https://dalslandsnaturfriskvardsguide.se/

Vill du följa med och se spår efter och ev träffa några av skogens alla väsen?

De som förr kallades knytt eller väsen. De vi aldrig talar om idag. Finns de kvar? Om de finns kvar, var finns de då?

Skogsrået, troll, små folk, näcken, myling, älvor, tomtar, vättar, vittror, lycktgubbar och irrbloss är några namn vi iland har hört talas när det gäller skogens väsen.

Spår efter skogens alla väsen kan man se dygnet runt, men vill man få syn på dom är det bäst att vara ute mellan skymning och gryning i skogen.

På denna promenad berättar guiden om de olika väsen som bor kvar i naturen, främst i våra skogar. Guiden berättar även några berättelser om skogens väsen.

Beroende på vilken tid på dygnet vi går ut kan vi se olika saker. Det kan bli lite läskigt på kvällen/natten. Vågar du gå med då? Eller ta en säkrare promenad tidigare på dagen?

Promenaden är på 2 timmar inkl fikapaus med egen medhavd fika.
Pris: vuxen 200 kr, barn gratis i vuxens sällskap.

Nästa Skogens väsen promenad sker i Mellerud på Kroppefjäll i Dals Rostock söndag kl 12:00 den 5 och 12 april.

Ta med fika! Anmälan är obligatorisk senast kl 18:00 kvällen före.
Du anmäler dej genom att mejla till
info@dalslandsnaturfriskvardsguide.se eller sms till 0708-602913 där du anger datum, VÄSEN samt namn på de du anmäler även barnens namn. Betalning sker enklast via swish till 123 203 99 49 eller kontant på plats.
Ring guiden Helena på tel:0708-602 913 om du har några övriga frågor

Samling på parkeringen till Kroppefjälls vandrarhem (den stora gröna byggnaden). Kom i tid! Vi går iväg den utsatta tiden så kom gärna en kvart innan.

Du ser mer om när och var detta sker under evenemang på min Facebooksida.

Om du inte hittar något som passar dej så skriv till mej på Facebook eller i ett mejl till mej till info@dalslandsnaturfriskvardsguide.se om var och när du skulle vilja delta i en Skogens väsen promenad så ser vi om vi kan ordna till det.

Allt deltagande sker på egen risk.

Trollmor själv tror jag bestämt att det är som sitter där och kikar på vad jag höll på med när fotot togs.