Om mig

Om mig


Hej och hjärtligt välkommen hit!

Helena Sellering heter jag som startat företaget Dalslands Natur & Friskvårds Guide och
är utbildad Naturguide på Linnéuniversitetet i Kalmar, utbildad och godkänd stadsguide i Alingsås samt utbildad friskvårdsguide. Just nu (läsåret 2019-2020) håller jag även på att läsa till Dalslands guide på Dalslands Folkhögskolan i Färgelanda.
Har guidat i naturreservaten i Västra Götaland för Västkuststiftelsen sedan 2012 då jag flyttade till Västra Götaland. I Alingsås har jag guidat Stadsvandringar, Fikavandringar, Naturvandringar, Bussguidningar samt Lightsvandringar mellan 2013 och 2018 på svenska och engelska. I Alingsås körde jag även Ljusexpressen några år.

Från mina föräldrar har jag fått intresset för natur och djur. Jag tycker om att dela med mej av det jag kan, även om jag inte är någon expert! Men framför allt gillar jag att lära mej mera och där är guidade vandringar jätte bra, för även jag får lära mej nya saker.

Hela samhället idag behöver ändra fokus från sjukvård till friskvård, föra att kunna förebygga att vi blir sjuka men även kunna ge bra förutsättningar för de redan sjuka att komma tillbaka.


Välfärdssjukdomar och diagnoser som:

  • koncentrationssvårigheter
  • fetma
  • utbrändhet
  • depression
  • ångest
  • hjärt- och kärlsjukdomar
  • diabetes typ 2
  • bokstavs diagnoser

Här visar en enhetlig forskning kring dessa diagnoser att naturen är en väldigt bra väg tillbaka till livet. Kanske inte i det direkta akuta skeendet men därefter och framför allt innan.

Jag var själv på väg in i väggen för snart 20 år sedan och kunde då vända min skuta bort från ”väggen” till ett friskare och sundare liv genom att ”bara vara” i naturen och meditera bland annat.
Sedan dess har jag brunnit för att hjälpa andra att få ta del av samma bra sätt till  läkning utan en massa onödiga mediciner.

Nu är jag glad för att ha hittat utbildningen till Friskvårdsguide, så att jag nu har fått ännu fler verktyg att dela med mej av till alla jag möter för ett friskare liv!

En intresserad skara deltagare.