Bäversafari

Bäversafari


Med anledning av Corona viruset vill jag bara upplysa om att jag planerar att köra bäversafari som planerat. Med de riktlinjer som finns nu 18 maj 2020. Det kan ju att komma att ändras.

Vi kommer ju att befinna oss utomhus hela tiden och vi sitter 2-3 pers i kanoterna som vardera är 5 meter. Vi är max 6 pers totalt/tur. Om vi inte hälsar med handskakningar eller kramar så anser jag inte att det finns någon risk för smitta. Om vi alla iakttar försiktighet enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Jag har med handsprit så de som vill kan sprita sina händer.

Jag ser det som att om ni känner er fullt friska så är det inga problem att genomföra safarit. Om ni däremot har några symptom som folkhälsomyndigheten avser behöver isoleras så kontaktar ni mej före ert datum. Då försöker vi göra en ombokning.

Bäversafari i kanot, i Dalsland
I kvällningen är det dags att ta plats i kanoten för spaning efter bäver. Du får besöka bäverns mat- och boplatser och vi gör en fikapaus på strandkanten. När solen börjar gå ner beger vi oss tysta ut i kanoterna igen. Vattnet är bäverns rätta element, där känner han sig säker och är inte alls lika skygg som om besökarna kommit landvägen. Bävrar kan nå en längd upp till 75 cm utan svans och har en vikt på cirka 20 till 30 kg. Safarin är en unik chans att få syn på detta fascinerande djur.

Säsongen är från mitten av maj till slutet av augusti.

Säsongen 2020 ligger turerna enligt följande:

15 maj – 5 juni körs turer på fredagar, endast enstaka platser kvar fram tom 9 juni.

9 juni – 28 augusti körs turer på tisdagar och fredagar


Mer om upplevelsen:

  • Kläder efter väder, tänk på att det kan bli kallt att sitta stilla och vänta på bävrarna.
  • Vid ihållande kraftigt regn ställs turen in.
  • Turen tar ca 3 timmar.
  • Upplevelsen utförs i grupp men bokas individuellt max 5 deltagare/tur.
  • Minimiålder 10 år, simkunnighet är ett krav.
  • Fikat består av en tunnbrödsrulle med rökt bäverkött, majonnäs, sallad och tomat samt kaffe eller te. Vegetariskt alternativ som ovan utan bäverköttet. Glutenfritt alternativ blir som ovan men med hembakat glutenfritt bröd med ägg, fröer, torkad frukt, nötter och mandel. Önskas något annat så får deltagarna själva ta det med sej.

Inför utförandet:

Bra att ha på fötterna: Gummistövlar, Foppa tofflor eller andra skor som tål vatten.
Ta med extrakläder i plastpåse eller ha liggande i bilen om olyckan skulle vara framme.

Pris 1200 kr/person.

Allt deltagande sker på egen risk.

Efter årets premiär av bäversafari fick jag ett mejl där det stod så här: ” Hej Helena! Tusen tack för igår. Det var så trevligt. Vilken överraskning med alla saker du hade med och fikat var så gott. Vi gillar också ditt säkerhets tänk. Det gjorde allt så smidigt med alla små detaljer ex hur vi skulle kliva i och ur. Att man drar upp kanoten med sakerna i. Vi insåg hur mycket fel vi gjort när vi paddlat själva. Vi vill gärna göra om detta med dig. Gärna när ungarna vågar sig ut. ”
Då blev jag jätte glad och alldeles varm om hjärtat!

Vill du boka ett bäversafari via min samarbetspartner Live it så använd länken nedan.

Köp ert bäversafari här!